Over ons

Stichting De Gele Vlieger is opgericht door een aantal adoptiemoeders van Chinese kinderen. Het doel van de stichting is het (financieel) ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor kinderwelzijn in China. In China worden nog steeds veel kinderen afgestaan, met name kinderen met een speciale zorgbehoefte. Deze kinderen leven vaak in tehuizen die veel financiële ondersteuning kunnen gebruiken voor de dagelijkse zorg, maar ook voor de zeer dure medische zorg en operaties. De bedoeling is dat we voor deze kinderen op verschillende manieren geld en spullen gaan inzamelen.

Ons eerste doel is het ondersteunen van het foster home BaiHua Kids. Hier wonen momenteel 7 kinderen. Een foster home is echt iets anders dan een kindertehuis. Een kindertehuis is een instelling waar heel veel kinderen wonen die veelal wel de noodzakelijke verzorging krijgen, zoals voedsel en kleding, maar die, vanwege de grootschaligheid, weinig aandacht en liefde krijgen. Ook is er meestal geen tijd om kinderen die extra hulp nodig hebben te helpen.

Foster home Baihua Kids is in 2005 opgericht onder een andere naam. De Zuid-Afrikaanse Amanda werkte in een kindertehuis in Xian en zag daar ernstig zieke en verzwakte baby’s. Door haar intensieve zorg kon zij het leven van deze kinderen veranderen. Ze gaf hun voedsel, hield ze in haar armen, koesterde hen. Ook zorgde ze voor medische zorg zoals hartoperaties en schisisoperaties. Zij richtte een foster home op. Ze begon met 6 baby’s maar het aantal groeide al snel. Op een gegeven moment zorgde ze samen met 26 nanny’s en heel veel vrijwilligers voor wel 50 baby’s. Voor veel van deze kinderen was zij de redder van hun leven. Helaas werd Amanda ziek en overleed ze. Het fosterhome in Xi’an hield op te bestaan.

Jet, uit Nederland, vertrok naar China om het foster home weer opnieuw te starten. Van 2014 tot 2017 woonde Jet in China met haar gezin, waar zij op een nieuwe locatie het foster home weer wist op te bouwen en het vertrouwen van de locale instanties wist te winnen. Het foster home groeide uit to 3 appartementen waar zorg geboden werd aan maximaal 18 kinderen. In 2017 was het Chinese team voldoende ingewerkt en nam haar Chinese assistent/vriendin Scarlett het management over. Voor de dagelijkse verzorging (zoals eten, kleding, materieel, slaapzakken, salaris van de nanny’s, middelen als paracetamol en hoestdrank enz.), maar ook voor medische uitrustingen als een looprek en voor operaties is foster home BaiHua Kids geheel afhankelijk van donaties. Dankzij de liefde en aandacht van de Chinese nanny’s gaan de kinderen enorm vooruit.
Zoals u begrijpt is onze hulp hard nodig. We zouden het heel fijn vinden als u ons door middel van een donatie zou willen helpen.
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@stichtingdegelevlieger.nl